Povzetek poletne skupščine Ravenske lige (4. 7. 2021)

Danes dopoldan se je v prostorih Kulturne dvorane na Tišini odvijala poletna skupščina Ravenske lige malega nogometa, prisotni pa so bili predstavniki enajstih klubov. Najpomembnejša točka na dnevnem redu so bile volitve za obdobje 2021 - 2025, saj se je dosedanjemu vodstvu iztekel štiriletni mandat. Dosedanji predsednik in podpredsednik se po dvanajstih letih poslavljata iz omenjenih funkcij. Predsednika Simona Ülena je nasledil Bojan Prša, podpredsednika Simona Detellbacha pa Nino Šnurer Kacijan.

Blagajnik bo po novem Jure Krančič, vsi trije so tudi člani izvršnega odbora (IO) zveze. Poleg omenjenih treh sta nova člana v IO tudi Niko Barbarič in Aleš Kolmanko, od prej pa člana ostajata Damjan Anželj in Mitja Stojisavljevič. Mitja bo še naprej opravljal delo sekretarja, Damjan pa bo vodja tekmovanja in disciplinski sodnik.

V nadzorni odbor so bili imenovani Stanislav Hajdinjak, Matej Jeneš in Denis Poredoš. Disciplinsko komisijo bodo po novem sestavljali Aleš Hari, Alen Pajžlar in Sebastjan Viher, komisijo za reševanje odprtih vprašanj na drugi stopnji pa Miro Berke, Alenka Dani, Stanislav Jug, Andrej Tratnjek in Simon Ülen. Registracijski sodnik ostaja Simon Detellbach.

 

Sezona se bo v obeh selekcijah začela 7. avgusta, posledično se prestopni rok pri članih podaljša do vključno 25. julija

Klubi so potrdili predlog sodnikov, da se sodniška taksa dvigne na 35 €, Denisu Žilavcu pa je bila potrjena omilitev kazni.

 

Skupščina je potrdila tudi sklep, da se na zimski skupščini odloči, če se bo liga pri članih zaradi prevelikega števila tekem, dolge sezone in upada zanimivosti tekmovanja v tekmovalni sezoni 2022/23 razdelila na A in B ligo.

 

Matej Jeneš, Simon Ülen in Simon Detellbach še zadnjič v sedlih