Sklepi vodje tekmovanja in disciplinskega sodnika - 9. krog 23/24

 

SKLEPI VODJE TEKMOVANJA:

Uradni rezultati tekem, 9. krog: 12. - 15. 10. 2023

 

  Borejci : Petanjci 7 : 2  ( 3 : 0 )
  Černelavci : Gradišče 4 : 4  ( 0 : 1 )
  Skakovci : Krog 97 6 : 3  ( 4 : 3 )
  Satahovci : Kupšinci 3 : 3  ( 2 : 2 )
  Tropovci-Tišina : Mister Baby 4 : 0  ( 2 : 0 )
  Polana : Dobel 10 : 1  ( 6 : 0 )
  Krajna : Kučnica Preloženo

 

Vse odigrane tekme 9. kroga se registrirajo z doseženimi rezultati, tekma KMN KRAJNA : KMN KUČNICA bo odigrana naknadno.

 

SKLEPI VODJE TEKMOVANJA – 8. KROG – ZAOSTALI PRIMER:

Tekma ŠD DOBEL : KMN SATAHOVCI se registrira po uradni dolžnosti z rezultatom 5:0 v korist ekipe ŠD DOBEL.

 

SKLEPI DISCIPLINSKEGA SODNIKA:

Disciplinskih nepravilnosti ni bilo. Pohvalno.

 

SKLEPI DISCIPLINSKEGA SODNIKA – 8. KROG – ZAOSTALI PRIMER:

Ekipa ŠD DOBEL je v predpisanem roku vložila pritožbo v zvezi z odigrano tekmo 8. kroga med ekipama ŠD DOBEL : KMN SATAHOVCI. V pritožbi navajajo, da je za nasprotno ekipo nastopil igralec Nejc DŽAFIĆ, ki pa sploh ni bil vpisan v zapisniku in je za nasprotno ekipo dosegel 3 gole, katere pa so po tekmi v zapisniku pripisali drugemu igralcu. Navedeni igralec je imel na tej tekmi prepoved igranja zaradi izpolnjenega bonusa 5 kazenskih točk. Sodnik tekme pred tekmo ni preveril zapisnika in ni opravil identifikacije igralcev.

Sodniku g. Jožetu GABORJU se na podlagi 33. čl. Disciplinskega pravilnika ZKMN RL se izreka SUSPENZ.

Sodnik tekme g. Jože GABOR je po tekmi posredoval pisno izjavo v kateri priznava krivdo za storjeno napako, saj pred tekmo ni pregledal zapisnika in ni opravil identifikacije igralcev. Sodnik v svoji izjavi navaja, da je na navedeni tekmi za ekipo KMN SATAHOVCI igral Nejc Džafić, ki je nosil dres št. 42. Ker pa navedeni igralec ni bil v zapisniku so gole pripisali igralcu, ki je nosil dres s številko 99.

 

Ekipo KMN SATAHOVCI se naproša, da v roku 48 ur po objavi tega sklepa pošlje na vodstvo tekmovanja ZKMN RL pisno izjavo v zvezi z očitanima kršitvama na tekmi. Izjava je bila poslana.

KMN SATAHOVCI v izjavi navajajo, da je njihov igralec Nejc DŽAFIĆ imel kazen prepoved igranja na 3 tekmah, ki pa jo je odslužil. Pred tekmo 8. kroga so na spletni strani preverili igralce, ki so suspendirani in so ugotovili, da noben njihov igralec nima prepovedi igranja. Na spletnem zapisniku niso opazili, da ima igralec prepoved igranja, prav tako jih na to ni opozoril sodnik. Po tekmi so opazili, da v zapisniku ni vpisan igralec Nejc DŽAFIĆ. Sodnik in trener nasprotne ekipa pa sta jim zatrdila, da bosta zadevo uredila in da je vse v redu.

 

V skladu s 33. čl. Disciplinskega pravilnika ZKMN RL se igralcu KMN SATAHOVCI – Nejcu DŽAFIĆU izreka: SUSPENZ.

Igralec Nejc DŽAFIĆ lahko v roku 48 ur po objavi tega sklepa pošlje na vodstvo tekmovanja ZKMN RL pisno izjavo v zvezi z omenjenim prekrškom. Izjava igralca ni bila posredovana.

 

V skladu z 27. členom Tekmovalnega pravilnika ZKMN RL je potrebno za vse javne tekme izpolniti zapisnik o tekmi, v skladu z navodili organizatorja tekmovanja. Pred začetkom tekme sta zapisnikarja obeh ekip dolžna vnesti številke dresov svojih igralcev v spletni zapisnik.

Na podlagi 30. člena navedenega pravilnika lahko na tekmi nastopijo igralci, ki so pred začetkom tekme vpisani v zapisnik o tekmi in imajo pravico nastopa.

Tekmovalni pravilnik ZKMN RL v drugem odstavku 51. člena jasno in nedvoumno določa, da se po uradni dolžnosti ali na zahtevo zainteresirane ekipe, tekma registrira z rezultatom 5:0 v korist ekipe, ki je bila nasprotnik ekipe, ki je kriva za prekršek: - če je nastopila z igralcem, ki je bil suspendiran ali kaznovan. Četrti odstavek navedenega člena določa, da se tekma registrira z rezultatom 5:0 v korist ekipe, ki je bila nasprotnik ekipe, ki je kriva za prekršek: - če je nastopila z igralcem, ki pred začetkom tekme ni bil vpisan v zapisnik o tekmi.

 

V disciplinskem postopku je bilo ugotovljeno, da igralec KMN SATAHOVCI Nejc DŽAFIĆ na tekmi 8. kroga ZKMN RL ni imel pravice nastopa zaradi izpolnjenega bonusa 5 kazenskih točk. Navedeno je bilo objavljeno tudi na spletni strani ZKMN RL, pod rubriko »Prepoved igranja«, vsled navedenega, igralca tudi ni bilo mogoče dodati v spletni zapisnik. Že iz dejstva, da igralca ni bilo možno dodati v zapisnik, bi igralec in ekipa KMN SATAHOVCI morala vedeti, da ima igralec prepoved igranja na tej tekmi.

 

Igralec KMN SATAHOVCI – Nejc DŽAFIĆ se zaradi prekrška po 18. čl. na podlagi 8./a čl. DP ZKMN RL kaznuje s: PREPOVED NASTOPANJA NA TREH (3) TEKMAH!

KMN SATAHOVCI se zaradi prekrška po 23. čl. DP na podlagi 8./c čl. DP kaznuje z: DENARNA KAZEN 100 (sto) EUR!

 

Dolžnosti sodnika določa 20. člen Tekmovalnega pravilnika ZKMN RL, ki med drugim določa, da je sodnik dolžan pred tekmo pregledati zapisnik in ga po potrebi tudi popraviti; da po končani tekmi v zapisniku preveri pravilnost vnesenih dogodkov na tekmi; da morebitne napačno vnesene dogodke na tekmi popravi in o tem obvesti oba zapisnikarja …

 

Sodniku tekme g. Jožetu GABORJU, se zaradi nevestnega izpolnjevanja dolžnosti v zvezi z organizacijo tekme – na podlagi 8./b čl. DP ZKMN RL izreka: PREPOVED SOJENJA V TREH (3) KROGIH V TL 2023/2024.