Sklepi vodje tekmovanja in disciplinskega sodnika - 14. krog 22/23

 

SKLEPI VODJE TEKMOVANJA:

 

Uradni rezultati tekem, 14. krog: 18. in 19. 3. 2023

 

  Lunos Kupšinci : Černelavci 2 : 2  ( 0 : 1 )
  Gradišče : Borejci 2 : 5  ( 0 : 3 )
  Satahovci : Dobel 0 : 5
  Kučnica : Mister Baby 0 : 2  ( 0 : 1 )
  Krog 97 : Polana 2 : 6  ( 2 : 2 )
  Tropovci-Tišina : Krajna

Preloženo

 

Odigrane tekme 14. kroga se registrirajo z doseženim rezultatom, razen tekme KMN SATAHOVCI - ŠD DOBEL, ki se registrira po uradni dolžnosti z rezultatom 0 : 5 v korist ekipe ŠD DOBEL.

Tekma med ekipama ŠD TROPOVCI – TIŠINA : KMN KRAJNA se bo odigrala naknadno.

 

SKLEPI DISCIPLINSKEGA SODNIKA:

 

Na tekmi ŠD KUPŠINCI – ŠD ČERNELAVCI je bil zaradi žaljenja sodnika izključen igralec ŠD ČERNELAVCI – Sašo RADULOVIČ. Po izključitvi je športno zapustil igrišče in se po končani tekmi

opravičil sodniku.

Igralec ŠD ČERNELAVCI – Sašo RADULOVIČ se zaradi prekrška po 18. čl. na podlagi 8./a čl. DP ZKMN RL kaznuje s: PREPOVED NASTOPANJA NA DVEH (2) TEKMAH!

 

 

Iz poročila sodnika s tekme KMN SATAHOVCI : ŠD DOBEL izhaja, da je za domačo ekipo dosegel dva zadetka igralec, ki ni bil vpisan v zapisnik. Prav tako je za domačo ekipo nastopil še en igralec, ki prav tako ni bil vpisan v zapisnik. Oba igralca sta se ekipi pridružila in vstopila v igro med samo tekmo. Igrišče za tekmo ni bilo začrtano, razsvetljava pa je delovala zelo pomanjkljivo. Vse navedeno izhaja tudi iz pisne izjave gostujoče ekipe.

V skladu s 27. členom Tekmovalnega pravilnika ZKMN RL je potrebno za vse javne tekme izpolniti zapisnik o tekmi, v skladu z navodili organizatorja tekmovanja. Pred začetkom tekme sta zapisnikarja obeh ekip dolžna vnesti številke dresov svojih igralcev v spletni zapisnik.

Na podlagi prvega odstavka 30. člena Tekmovalnega pravilnika lahko na tekmi nastopijo igralci, ki so pred začetkom tekme vpisani v zapisnik o tekmi in imajo pravico nastopa. Igralci, ki niso nastopili od začetka tekme, lahko do konca tekme vstopijo v igro, pod pogojem, da so bili pred začetkom tekme vpisani v zapisnik o tekmi, kar določa tretji odstavek 31. člena Tekmovalnega pravilnika ZKMN RL.

Tekmovalni pravilni ZKMN RL v četrtem odstavku 51. člena jasno in nedvoumno določa, da se po uradni dolžnosti ali na zahtevo zainteresirane ekipe, tekma registrira z rezultatom 5:0 v korist ekipe, ki je bila nasprotnik ekipe, ki je kriva za prekršek: - če je nastopila z igralcem, ki pred začetkom tekme ni bil vpisan v zapisnik o tekmi.

 

Tekmovalni pravilnik ZKMN RL v 24. členu določa, da organizator posamezne tekme mora zagotoviti primernost igrišča za igro, organizirati tekmo v skladu s pravili organizatorja tekmovanja, zlasti pa ukreniti vse potrebno za varnost igralcev, sodnikov in uradnih oseb ter gledalcev.

 

V skladu z 19. členom Tekmovalnega pravilnika ZKMN RL je sodnik dolžan igrišče pregledati pred tekmo. Če sodnik ugotovi, da igrišče ni primemo za igro, je dolžan svojo odločitev takoj sporočiti predstavnikoma obeh ekip, morebitno prisotnemu delegatu in vodji tekmovanja. V roku 24 ur pa mora poslati pisno poročilo organizatorju tekmovanja. Pogoje glede pomanjkljivosti in neprimernosti igrišča za igranje tekme konkretizira 24. člen Tekmovalnega pravilnika ZKMN RL.

 

KMN SATAHOVCI se zaradi slabe organizacije tekme in s tem prekrška po 23. čl. DP na podlagi 8./c čl. DP kaznuje z: DENARNA KAZEN 30 (trideset) EUR.

 

Sodniku tekme Bojanu FLISARJU, se zaradi prekrška po 22. čl. DP ZKMN RL, nevestno izpolnjevanje dolžnosti v zvezi z organizacijo tekme – na podlagi 8./b čl. DP ZKMN RL izreka: PREPOVED SOJENJA NA ENI (1) TEKMI V TEKOČI SEZONI.