Letos zaključni turnir Lige veteranov pripada ŠD Černelavci. Turnir bo 14. in 15. junija na igrišču v Černelavcih. V primeru slabega vremena se turnir prestavi na naslednji vikend.
Tekmovalni sistem je "knock out" sistem z dvema predkrogoma. Delegiran žreb bo opravljen v ponedeljek, 9. junija ob 19:20 uri v prostorih Društva upokojencev na Tišini. Na žrebu je zaželjena prisotnost predstavnikov vseh klubov.
 
OPIS SISTEMA TEKMOVANJA
 
- tekmovanje poteka po predhodnem žrebu; ekipe se pred žrebom razdelijo v dve kakovostni skupini; v prvi skupini so ekipe, ki so v pretekli tekmovalni sezoni zasedle mesta od 1. – 5., v drugi skupini so ekipe, ki so v pretekli tekmovalni sezoni zasedle mesta od 6. – 10.
 
- z žrebom se določijo tekmovalne številke ekipam, katere služijo za določitev parov v dveh predkrogih tekmovanja; vsaka ekipa odigra 2 tekmi (eno tekmo z ekipo iz svoje kakovostne skupine in eno tekmo iz druge kakovostne skupine).
 
- Kupšinci imajo kot prvak lige prednost, da kot edina ekipa odigrajo dve tekmi z moštvi iz spodnjega dela lestvice.
 
- Mister Baby bo kot zadnjeuvrščena ekipa v prvenstvu odigrala dve tekmi z moštvi iz zgornjega dela lestvice.
 
- po vseh 10 tekmah se »naredi« tekmovalna lestvica po naslednjih pravilih:
-    več zbranih točk,
-    boljša gol razlika,
-    več danih golov,
-    boljše mesto na prvenstveni lestvici pretekle sezone
 
- najboljših osem ekip nadaljuje turnir po sistemu »knock out« oziroma na izpadanje do končnega zmagovalca; najslabši dve ekipi zaključita tekmovanje na tej stopnji in je doseženo mesto že končna uvrstitev na zaključnem turnirju.
 
- glede na doseženo mesto (1 - 8) se ekipe razporedijo v tabelo glavnega dela turnirja tako, da so v četrtfinalu pari naslednji:
-    1 – 8 (A),
-    2 – 7 (C),
-    3 – 6 (D),
-    4 – 5 (B).
 
- polfinalna para sta zmagovalca dvobojev (A) in (B) ter (C) in (D); glej razpored!!!
 
- v dveh predkrogih in četrtfinalu se tekme igrajo 2 x 12 minut, v polfinalih 2 x 15 minut, v tekmi za tretje mesto 2 x 12 minut in v finalu 2 x 20 minut,
 
- v primeru neodločenega rezultata na tekmi glavnega dela turnirja (na izpadanje) se takoj pristopi k izvajanju devetmetrovk; vsaka ekipa izmenično izvaja 3 strele (v finalu in tekmi za 3. mesto se izvaja 5 strelov),
 
- v primeru neodločenega rezultata tudi po treh oz. petih izvajanih devetmetrovkah, lahko (ni pa nujno) v nadaljnjih poskusih izvaja strele samo en igralec.
 
 

Lestvica - vet. - zgoraj

# Team Točke
1 Kupšinci vet. 60
2 Bulls 51
3 Krog 97 vet. 50
4 Černelavci vet. 44
5 Polana 40
6 Krajna vet. 22

Lestvica - vet. - spodaj