Sklepi vodje tekmovanja in disciplinskega sodnika - 20. krog 18/19 (veterani)

 

SKLEPI VODJE TEKMOVANJA:

 

Uradni rezultati tekem: 20. krog, 27. 4. 2019

 

  Mister Baby : Gradišče 0 : 8  ( 0 : 3 )
  Polana : Večeslavci 5 : 1  ( 1 : 1 )
  Kupšinci : Tropovci-Tišina 6 : 3  ( 5 : 0 )
  Petanjci : Bulls 1 : 4  ( 1 : 1 )
  Krajna : Krog 97 4 : 5  ( 1 : 3 )

 

Vse tekme 20. kroga se registrirajo z doseženimi rezultati.

 

SKLEPI VODJE TEKMOVANJA - 19. KROG - ZAOSTALI PRIMER:

 

Tekma 19. kroga KMN GRADIŠČE : ŠD PETANJCI se v skladu s 50. členom Tekmovalnega pravilnika registrira po uradni dolžnosti z rezultatom 3:0 v korist ekipe ŠD PETANJCI.

 

SKLEPI DISCIPLINSKEGA SODNIKA:

 

Disciplinskih nepravilnosti ni bilo.

 

SKLEPI DISCIPLINSKEGA SODNIKA - 19. KROG - ZAOSTALI PRIMER:

 

Ekipa ŠD PETANJCI je v predpisanem roku vložila pritožbo v zvezi z odigrano tekmo 19. kroga med ekipama KMN GRADIŠČE : ŠD PETANJCI. V pritožbi navaja, da je po tekmi ob podpisu zapisnika bilo ugotovljeno, da igralec domače ekipe Dejan ŠNURER ni bil vpisan v zapisniku, čeprav je za domačo ekipo odigral celotno tekmo. Po tekmi je v gostujočo ekipo vstopil domači igralec Štefan ČERNJAVIČ, ki pa na tej tekmi ni nastopil in grozil gostujočim igralcem.

 

Sodnika navedene tekme g. Eriha BABIČA in ekipo KMN GRADIŠČE se naproša, da v roku 48 ur po objavi tega sklepa pošljeta na vodstvo tekmovanja ZKMN RL pisno izjavo v zvezi z omenjenima dogodkoma na tekmi.

 

Sodnik tekme Erih BABIČ je posredoval obsežno pisno izjavo iz katere izhaja, da je za ekipo KMN GRADIŠČE odigral celotno tekmo Dejan ŠNURER, ki pa dejansko ni bil vpisan v zapisnik, kar je bilo ugotovljeno šele po koncu tekme ob podpisu zapisnika.

Ekipa KMN GRADIŠČE pisne izjave ni posredovala, ustno izjavo o dogodkih pa je disciplinskemu sodniku podal Miro BERKE, ki je priznal, da je dejansko prišlo do malomarnosti pri izpolnjevanju zapisnika, saj igralec Dejan ŠNURER ni bil vpisan v zapisnik.

KMN GRADIŠČE se zaradi prekrška (pomanjkljivo izpolnjen zapisnik in opustitev rediteljske službe) po 23. čl. na podlagi 8./c čl. DP ZKMN RL izreka OPOMIN!

Igralcu KMN GRADIŠČE - Štefanu ČERNJAVIČU se zaradi prekrška (nešportno vedenje) po 18. čl. na podlagi 8./a čl. DP ZKMN RL izreka OPOMIN!

Sodniku tekme Erihu BABIČU se zaradi prekrška (nevestno izpolnjevanje dolžnosti v zvezi z organizacijo tekme) po 22. čl. na podlagi 8./b čl. DP ZKMN RL izreka OPOMIN!

 

V skladu z 29. členom Tekmovalnega pravilnika lahko na tekmi nastopajo igralci, ki so pred začetkom tekme vpisani v zapisnik in imajo pravico nastopa. Identiteto, registracije in pravico nastopa na tekmi pa v skladu z 19. členom navedenega pravilnika preverja sodnik.

Zapisnik o tekmi vodi predstavnik (zapisnikar) ekipe domačina. Le ta je dolžan, da zapisnik natisne iz elektronske oblike in ga 30 minut pred tekmo dostavi na kraj igranja tekme, da se zapisnik vodi čitljivo in da so vanj vneseni vsi podatki. Pred začetkom tekme sta dolžna oba zapisnikarja pregledati predhodno elektronsko izpolnjen zapisnik in vpisati številke dresov svojih igralcev. Po vpisu številk dresov igralcev v zapisnik in pregledu ali so vneseni vsi podatki pravilni, se v zapisnik vpišejo pripombe oz ugotovitve v zvezi s tem (v kolikor obstajajo). V prisotnosti sodnika in obeh predstavnikov klubov se opravi pregled registracij in identifikacija igralcev.

 

Opozarjamo, da so nekateri klubi opustili rediteljsko službo na samih tekmah, kar pomeni kršitev 23. člena Tekmovalnega pravilnika ZKMN RL, ki določa, da mora organizator tekme zagotoviti najmanj 3 redarje, ki so vidno označeni in pred, med in po tekmi skrbijo za varnost vseh sodelujočih.