Sklepi vodje tekmovanja in disciplinskega sodnika - 19. krog 18/19 (veterani)

 

SKLEPI VODJE TEKMOVANJA:

 

Uradni rezultati tekem: 19. krog, 20. 4. 2019

 

  Bulls : Polana 4 : 1  ( 1 : 1 )
  Večeslavci : Boračeva 6 : 1  ( 3 : 0 )
  Gradišče : Petanjci 5 : 3  ( 1 : 1 )
  Tropovci-Tišina : Mister Baby 1 : 4  ( 0 : 3 )
  Černelavci : Kupšinci 3 : 5  ( 2 : 3 )

 

Vse tekme 19. kroga se registrirajo z doseženimi rezultati, razen tekme KMN GRADIŠČE : ŠD PETANJCI.

 

SKLEPI DISCIPLINSKEGA SODNIKA:

 

Ekipa ŠD PETANJCI je v predpisanem roku vložila pritožbo v zvezi z odigrano tekmo 19. kroga med ekipama KMN GRADIŠČE : ŠD PETANJCI. V pritožbi navaja, da je po tekmi ob podpisu zapisnika bilo ugotovljeno, da igralec domače ekipe Dejan ŠNURER ni bil vpisan v zapisniku, čeprav je za domačo ekipo odigral celotno tekmo. Po tekmi je v gostujočo garderobo vstopil domači igralec Štefan ČERNJAVIČ, ki pa na tej tekmi ni nastopil in grozil gostujočim igralcem.

Sodnika navedene tekme g. Eriha BABIČA in ekipo KMN GRADIŠČE se naproša, da v roku 48 ur po objavi tega sklepa pošljeta na vodstvo tekmovanja ZKMN RL pisno izjavo v zvezi z omenjenima dogodkoma na tekmi.

 

SKLEPI DISCIPLINSKEGA SODNIKA - 18. KROG - ZAOSTALI PRIMER:

 

Na tekmi ŠD KUPŠINCI : KMN KROG 97 je bil izključen gostujoči igralec Denis ŽILAVEC, zaradi fizičnega napada na igralca nasprotne ekipe. Imenovani igralec je namerno udaril nasprotnega igralca s čelom v predel obraza, ko se je igra odvijala na nasprotni strani igrišča. Udarec je bil zelo močan saj je nasprotni igralec obležal v mlaki krvi s presekano ustnico in okrušenim zobom. Prekinitev igre je trajala nekje 3 minute. V tem času je Denis ŽILAVEC še vedno bil agresiven do nasprotnega igralca in hotel še enkrat obračunati z njim, ko je ta ležal nemočen na tleh. Njegovo namero so preprečili njegovi soigralci. Poškodovani igralec ni mogel več nadaljevati z igro. Izključeni igralec je igrišče zapuščal nešportno.

Igralec KMN KROG 97 -  Denis ŽILAVEC se zaradi prekrška po 18. čl. na podlagi 8./a čl. DP ZKMNRL kaznuje s: PREPOVED NASTOPANJA IN OPRAVLJANJA VSEH FUNKCIJ V MALEM NOGOMETU ZA DOBO 3 (TREH) LET.

Pri izreku kazni so bile upoštevane tako oteževalne okoliščine in sicer: namerno poškodovanje nasprotnega igralca, ko se je igra odvijala na nasprotni strani igrišča; povzročitev telesnih poškodb; vnovičen poskus obračuna, ko se nasprotni igralec ni mogel braniti; nešportno zapuščanje igrišča. Kakor tudi olajševalne okoliščine in sicer: poslana pisna izjava igralca in obžalovanje dogodka. Pri določitvi višine kazni je bila upoštevana tudi sorazmernost dejanja z že izrečenimi mandatnimi kaznimi v tekmovanju Ravenske lige malega nogometa.