Sklepi vodje tekmovanja in disciplinskega sodnika - 23. krog 17/18 - zaostala tekma (veterani)

 

Sklepi vodje tekmovanja ZKMN RL - VETERANI - 23. KROG – ZAOSTALA TEKMA:

 

Zaostala tekma 23. kroga med ekipama ŠD PETANJCI : ŠD VIETNAM 19 se v skladu s 46. členom Tekmovalnega pravilnika ZKMN RL registrira z rezultatom 3:0 v korist ekipe ŠD PETANJCI.

Navedeni člen Tekmovalnega pravilnik ZKMN RL določa, če je tekma prekinjena po krivdi ene od ekip‚ se tekma registrira po uradni dolžnosti s 3:0 za nasprotno ekipo, če le-ta do prekinitve ni dosegla ugodnejšega rezultata.

 

Sklepi disciplinskega sodnika ZKMN RL - VETERANI - 23. KROG – ZAOSTALA TEKMA:

 

Zaostala tekma 23. kroga med ekipama ŠD PETANJCI : ŠD VIETNAM 19 je bila odigrana samo en polčas. Sodnik tekme je po koncu prvega polčasa zapustil prizorišče zaradi ustrahovanja in groženj s strani igralcev in gledalcev ekipe ŠD VIETNAM 19.

Ekipi ŠD VIETNAM 19 se na podlagi 33. čl. DP ZKMN RL izreka: SUSPENZ.

Ekipi ŠD PETANJCI, ŠD VIETNAM 19 ter sodnika navedene tekme Igorja GOMBOCA se naproša, da v roku 48 ur po objavi tega sklepa posredujejo na vodstvo tekmovanja ZKMN RL natančno pisno izjavo o poteku in prekinitvi tekme.

Sodnik Igor GOMBOC je podal sledečo prijavo zoper ekipo ŠD VIETNAM 19 na veteranski tekmi ŠD PETANJCI : ŠD VIETNAM 19:

"Po končanem prvem polčasu sem se zaradi neprestanih ustrahovanj, pritiska, groženj, zelo neprimernega in nešportnega obnašanja večine igralcev ŠD Vietnam 19 odločil, da ne sodim dalje in sem zapustil - odšel s tekme. Nisem se več počutil sigurnega, varnega in dovolj zaščitenega, da bi lahko tekmo odsodil do konca. Tako nešportno in neprimerno obnašanje , katero ne spada na nogometna igrišča se je začelo od samega začetka tekme in je trajalo ves polčas. Ob tem bi rad poudaril, da je v tem izstopal igralec št. 14, Ivan CENER, ki je napeljeval, spodbujal svoje soigralce na grobo in nasilno igro, in kateri je istočasno tudi sam član sodniške organizacije. Zelo je žalostno in žal mi je, da imamo v naših vrstah take sodnike. V bodoče nočem in ne želim več soditi ekipi ŠD Vietnam 19."

Obe ekipi sta v zahtevanem roku posredovali svoji pisni izjavi. Na podlagi vseh prispelih izjav je disciplinski sodnik sprejel naslednji sklep:

ŠD VIETNAM 19 se zaradi prekrška po 23. čl. DP na podlagi 8./c čl. DP kaznuje z: DENARNA KAZEN 50 (petdeset) EUR.

Igralec ŠD VIETNAM 19 – Ivan CENER se zaradi prekrška po 18. čl. na podlagi 8./a čl. DP ZKMN RL kaznuje s: PREPOVED NASTOPANJA NA DVEH (2) TEKMAH.