Slavnostna seja ob 10. obletnici

V soboto smo v Kulturni dvorani na Tišini obeležili 10 let naše lige. Ob tem smo podelili plakete in zahvale posameznikom in klubom. Prireditev sta vodila gdč. Natalija Rebrica in g. Dušan Radič, za prijetne zvoke pa je poskrbel duo Mystica (Monika Novak in Miran Čarni).

 

Zahvale in plakete so prejeli:

 

ZAHVALE ZA OPRAVLJENO DELO:

 

Franc Knaus - »POMOČ PRI USTANOVITVI ZVEZE«

Posthumna zahvala za pomoč pri ustanovitvi Zveze klubov malega nogometa Ravenska liga. Franc je bil vezni člen med Občino Tišina in našo zvezo, sodeloval je na prvih sestankih, ter nam pomagal pripraviti administrativno dokumentacijo. Franc je predlagal tudi ime, ki ga nosi naša liga.

Alojz Flegar - »OPRAVLJENO DELO IN SODELOVANJE V OBDOBJU 2008 - 2015«

Posthumna zahvala za opravljanje funkcije vodje tekmovanja in disciplinskega sodnika med letoma 2008 in 2015. S svojimi izkušnjami in preudarnostjo je tlakoval medsebojne odnose in spoštovanje med vsemi akterji Ravenske lige.

Franc Kous - »OPRAVLJENO DELO IN SODELOVANJE V OBDOBJU 2008 - 2017«

Za opravljanje funkcije blagajnika in člana izvršnega odbora ZKMN Ravenska liga med letoma 2008 in 2017.

Občina Tišina - »SODELOVANJE V OBDOBJU 2008 - 2018«

Za zgledno sodelovanje z ZKMN Ravenska liga v prvih desetih letih delovanja.

 

PLAKETE ZA TEKMOVALNE DOSEŽKE:

 

ŠD Borejci - »NAJBOLJŠA EKIPA OBDOBJA 2008 - 2018«

Športno društvo Borejci je štirikrat osvojilo naslov prvaka, kar je največ med vsemi klubi, posledično pa je osvojilo tudi največ točk (541) in je na večni lestvici trdno na prvem mestu. Na 247 tekmah so dosegli 173 zmag, doživeli 52 porazov in 22-krat odigrali neodločeno. Ob tem so dosegli 1223 golov (skoraj 5 na tekmo) in jih prejeli 656 (dobra 2,5 gola na tekmo). Osvojili so tudi en zaključni turnir Ravenske lige.

ŠD Petanjci - »NAJ FAIR-PLAY EKIPA OBDOBJA 2008 - 2018«

Športno društvo Petanjci je bilo petkrat najbolj športna ekipa sezone. V desetih sezonah so zbrali samo 178 negativnih točk, v lanski pa samo 5, kar je rekord lige. Dandanes res pohvale vreden dosežek.

Damjan Gjergjek - »NAJ IGRALEC OBDOBJA 2008 - 2018«

Damjana Gjergjeka, člana ŠD Borejci, so trenerji ekip Ravenske lige kar šestkrat uvrstili v naj ekipo sezone. Čeprav večino tekem igra na položaju branilca, je v desetih sezonah vseeno dosegel 154 golov, kar ga uvršča na trinajsto mesto večne lestvice. V sezoni 2009/2010 je bil s 37 goli tudi najboljši strelec lige.

Mitja Flisar - »NAJ STRELEC OBDOBJA 2008 - 2018«

Mitja Flisar, član KMN Mladinec Murski Črnci, je bil štirikrat (in to zapored) najboljši strelec Ravenske lige. Je nosilec rekorda igralca z največ zadetki v eni sezoni - v sezoni 2013/2014 jih je dosegel kar 62, v desetih sezonah pa skupaj 367, kar je v povprečju dobrih 36 golov na sezono.

Damjan Bohar - »NAJ VRATAR OBDOBJA 2008 - 2018«

Damjan Bohar, član KMN Satahovci, je bil s strani trenerjev Ravenske lige štirikrat izbran za naj vratarja Ravenske lige, s svojimi obrambami pa je v obup spravil marsikaterega napadalca nasprotne ekipe. Tudi njega je včasih zamikalo igranje v napadu - dosegel je 20 golov.

 

"NAJ SELEKCIJA OBDOBJA 2008 - 2018"

Kot zanimivost omenimo še naj selekcijo desetletja, ki je bila sestavljena na podlagi števila uvrstitev v naj ekipe sezon. Izbor najboljše sedmerice igralcev je potekal vsako sezono na podlagi glasov trenerjev. 

vratar: Damjan Bohar (KMN Satahovci; štirikrat v naj ekipi);

obramba: Damjan Gjergjek (ŠD Borejci; šestkrat v naj ekipi), Tadej Titan (ŠD Černelavci; štirikrat v naj ekipi), Dejan Šnurer (KMN Gradišče; trikrat v naj ekipi);

sredina: Jernej Varga (ŠD Dobel Rankovci; štirikrat v naj ekipi), Simon Pavel (ŠD Borejci; štirikrat v naj ekipi); 

napadalec: Mitja Flisar (KMN Mladinec Murski Črnci; trikrat v naj ekipi)

 

Ivan Cener - »NAJ SODNIK OBDOBJA 2008 - 2018«

Ivan Cener iz Vanče vasi, ki pravico v Ravenski ligi deli od prve sezone, je bil štirikrat najboljši sodnik Ravenske lige.

ŠD Černelavci - »NAJBOLJŠA VETERANSKA EKIPA OBDOBJA 2008 - 2018«

Športno društvo Černelavci je v osmih sezonah veteranske lige pod okriljem ZKMN Ravenska liga osvojilo tri naslove prvaka (zaporedoma) in pet zaključnih turnirjev (štiri zaporedoma).

Robert Petrovič - »NAJ STRELEC VETERAN OBDOBJA 2014 - 2018«

Robert Petrovič, član ŠD KMN Bulls Črnci pri Apačah, je v štirih sezonah odkar se beležijo strelci tudi pri veteranih, dosegel 176 golov (v povprečju 44 na sezono), strelsko najuspešnejši pa je bil v zadnji, ko jih je zabil kar 64 in s tem postavil rekord pri veteranih v Ravenski ligi.

 

PODELITEV PREHODNIH POKALOV V TRAJNO LAST:

 

Po sklepu Izvršnega odbora Ravenske lige podeljujemo prehodni pokal v trajno last ekipi KMN Mladinec Murski Črnci, ki je med letoma 2011 in 2013 trikrat zapored osvojila naslov prvaka.

Po sklepu Izvršnega odbora Ravenske lige podeljujemo prehodni pokal v trajno last ekipi ŠD Černelavci veterani, ki je med letoma 2014 in 2017 trikrat zapored osvojila naslov prvaka. 

 

PLAKETE ZA PROMOCIJO IN DOSEŽKE:

 

KMN Mladinec Murski Črnci

Klub malega nogometa Mladinec iz Murskih Črncev je trikrat sodeloval na državnem prvenstvu v rekreativnem malem nogometu. Dvakrat so bili drugi, leta 2013 pa so si pokorili vse ekipe in osvojili naslov državnih prvakov. Leto pred tem so na prvem turnirju Za prvaka Pomurja tudi tam osvojili naslov prvaka.

Mitja Flisar

Mitja Flisar iz Murskih Črncev, član KMN Mladinec Murski Črnci, je bil reprezentant rekreativne slovenske malonogometne reprezentance na evropskem prvenstvu 2014 v Herceg Novem v Črni Gori, ki je najbolj pripomogel k osvojitvi drugega mesta. Bil je izbran za najboljšega igralca prvenstva, s šestimi goli pa je bil tretji strelec tekmovanja.

Marko Balažic

Marko Balažic iz Peker, član KMN Mladinec Murski Črnci, je bil na evropskem prvenstvu 2014 v Herceg Novem v Črni Gori steber obrambe naše malonogometne reprezentance, s svojimi igrami pa je izdatno pripomogel k drugemu mestu.

Erik Škodnik

Erik Škodnik iz Gederovcev, član KMN Mister Baby Gederovci, je bil na lanskem  malonogometnem svetovnem prvenstvu na Portugalskem prva izbira na mestu vratarja slovenske reprezentance, ki se je uvrstila med šestnajst najboljših na svetu in osvojila končno deveto mesto. S svojimi obrambami je reprezentanci izdatno pomagal k omenjenemu uspehu.

Štefan Horvat

Štefan Horvat iz Kupšincev, član ŠD Borejci, prav tako član rekreativne slovenske malonogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Lizboni. K uvrstitvi med šestnajst najboljših je prispeval dva zadetka, med drugim tudi odločilnega za napredovanje v izločilne boje.

Roman Gruškovnjak

Roman Gruškovnjak iz Veščice, član ŠD Černelavci, je bil glavni trener rekreativne slovenske malonogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Lizboni na Portugalskem, ki se je uvrstila v osmino finala. Bil je tudi eden izmed nosilcev uspehov Černelavskih vetaranov.

Aleš Müller

Aleš Müller iz Pušče je bil kot edini sodnik iz Slovenije na lanskem svetovnem malonogometnem prvenstvu v Lizboni na Portugalskem. Sodil je več tekem skupinskega dela, zaključne boje in tekmo za tretje mesto. Skupaj z Urošem Pavlom (prav tako sodnik iz naše lige) pa je sodil prvi finale Socca Champions League v Poreču lani oktobra.

Nino Kouter

Dolgoletni član KMN Gradišče in ŠD Borejci ter trenutni standardni član prve enajsterice pri NŠ Mura. Dvakrat je bil izbran v naj ekipo Ravenske lige, v sezoni 2014/2015 pa je bil naj igralec sezone.

Žiga Kous

Dolgoletni član KMN Gradišče in trenutni standardni član prve enajsterice pri NŠ Mura in prvi namestnik kapetana.

 

Nekaj fotografij (foto: Damjan Anželj):

Oder

 

Voditelja Dušan in Natalija

 

Predsednik Simon Ülen

 

Gostje

 

Župan Občine Tišina g. Franc Horvat

 

Duo Mystica

 

Prejemniki zahval in plaket

Lestvica - veterani